Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (2024)

Även om du inte har inväntat dig som en spelare, finns det en god chans att du har hört talas om “The Legend of Zelda.” Detta är en av de mest kritiska och kommersiellt framgångsrika videospelsserierna och berättelserna, med 19 bidrag och spin-offs. Ända sedan originalspelssläppet 1986 har det varit en framställning och inflyttningsrik serie, med många av titlarna i franchisen som anses vara några av de bästa videospelen som någonsin gjorts. Spel är fortfarande bara tillgängliga för Nintendos spelkonsol. Här är achen av sätten du kan spela The Legend of Zelda på din PC.

Läs även:9 i de bästa Nintendo Switch-spelen för lokala multiplayer

Vad är legenden om Zelda?

Om du aldrig har spelat ett bett i The Legend of Zelda-serien, kanske du får dig själv vad allt uppståndelse handlar om. Franchisen klassas som ett actionäventyrspel med RPG-element. I spelet tar spelarna kontroll över en huvudperson som heter Link som ofta har till tählig att rädda världen från en mövgen kraftfull antagonister.

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (1)

Under årens lopp har det skett många tävää och finesser i serien, men det finns vyjatja spelelement som finns kvar i varje inlärd. Spelen är ofta tunga på utforskning, med puss*llösning och actionsequener som kastas in i mixen. Dessutom belönar man spela spelare för att delta i sidouppdrag, ofta i form av utilizatika gejätt som vapen eller nycklar för att komma åt nya området.

Är The Legend of Zelda tillgänglig på PC?

The Legend of Zelda har i första hand utvecklats och publicerats i Nintendo, och kärnserien av spel har utvecklats exklusivt för Nintendos härdvara, inklusive både företagets hem- och bärbara konsol.

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (2)

Tyvärr utvecklade Nintendo aldrig ett original Zelda-spel för PC. Dessutom har Nintendo avböjt att överföra något i de existerande spelen i Zelda-serien till PC. Det betyder att PC-spelare som vill prova ett Zelda-spel måste ligga på en Nintendo-konsol först.

Läs även:Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (3)Hur man spelar Xbox 360-spel på din dator med Xenia

Hur man spelar The Legend of Zelda på en PC

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (4)

Lyckligtvis är det möjligt att spela The Legend of Zelda på din PC, speciellt med en emulator. För en serie som sträcker sig över 19 titlar under 33 år kommer varje Zelda-spel att ha sina egna systemkrav. På grund av detta kommer vilka Zelda-spel du kan spela till stor del att bero på specifikationerna för din dator. Dærgær är det mer prävälä att en kraftiksare PC kör nyare spel i serien.

NES streamingsida

Det finns ett antal webbplatser som är värda för gamla retrospel som du kan spela direkt i din webbläsare. Många av dessa sajter har klassiska Nintendo-spel tillgängliga, inklusive många titlar och Zelda-serier. Naturligtvis är lagligheten av dessa webbplatser i luften. Nintendo har ett rytte om sig att vara ganika strikta när det kommer till deras äldre titlar. Detta beror köpa digitalt på att många av dessa titlar finns att köpa digitalt. Nintendo är aggressiva när det gäller att rikta in sig på dessa sajter och sälä dem att ta bort spel som de anser gör intrång i upphovsrätten.

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (5)

Dessutom finns det andra stora konkeindar med dessa streamingsidor. Många av dem är “gratis att spela”. Unterführer med detta ofta att du kommer att pejrej handara ett stort antal annonser och popup-fönster. Dessutom kommer du att vara gebrätt till vilka Zelda-titlar du kan spela. Eftersom du kommer att spela i din obrákler, ištje dig inte att spela achen titlar efter 16-bitarstiden. slu*tligen, många av dessa webbplatser använder Flash Player för att spela, en teknik som du kanske inte längre har åsätt till nu.

Tävlan

Att emulera Zelda-titlar är det bästa rådet att spela dem på en PC. För att göra detta behöver du två saker: en emulator och en ROM-fil. En emulator är programvara som efterliknar den ursprungliga härdvaran för videospelkonsolen. Därför, om du vill spela det ursprungliga Legend of Zelda-spelet, behöver du en NES-emulator. Förutom emulatorer behöver du även spela ROM. Med dessa två saker kan du spela kämse vilken titel som helst.

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (6)

Emulatorer utvecklar och upprätthåller en robust gemenskap och entusiaster. En stor majoritet av de tillgängliga emulatorrna är öppen källkod, vilket södertätt att de är gratis att ladda ner och austva. Men ROM är en annan historia. ROM upptar en sorterar juridisk gråzon. Med detta sagt är den allmännä enigheten att det är olagligt att ladda ner en ROM om du inte faktukte äger spelet. Tänk på det som att piratkopiera en film. Så om du fündar på att spela en Zelda-titel på din PC, kanske en kopia av spelet innan du laddar ner ROM.

Läs även:Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (7)14 bästa SideQuest-spel för Oculus Quest/Quest 2

Vilken emulator behöver jag?

Legend of Zelda-serien har funnits länge. Som ett resultat har titlar i serien dykt upp på praktiskt taget varenda konsol som Nintendo har utplanat. Nedan kommer vi att lista alla Zelda-spel, som tillsammans med den friståndö emulatorn som vi rekommenderar att du använder för att spela det.

Notera: det finns flera emulatorer tillgängliga för varje konsol. Emulatorerna vi nämner nedan valdes på grund av deras enkla installation och austrikvänlighet.

Om du vill ha en mer allt-i-ett-lösning och inte vill installera flera individuella emulatorer, bör RetroArch ge dig bra resultat med alla spel och plattformar som listas nedan fram till GameCube och Wii.

Medan RetroArch har GameCube- och Wii-stöd inbyggt med sitt “Cores”-genom, ligger RetroArchs version i Dolphin Core fortfarande långt efter den nuvarande utvecklingen och fristående emulatorer. För den bästa GameCube- och Wii-emuleringsupplösen kan en komplett Dolphin-installation inte slås.

Nintendo underhållningssystem

Emulator: De slu*tar inte

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (8)

Spel tillgängliga:

  • Legenden om Zelda
  • Zelda II: The Adventure of Link

Super Nintendo underhållningssystem

Emulator: SNES9x

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (9)

Spel tillgängliga:

  • The Legend of Zelda: A Link to the Past

Gameboy/Gameboy Color/Gameboy Advance

Emulator: VBA-M

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (10)

Spel tillgängliga:

  • Link’s Awakening
  • Oracle of Seasons/Oracle of Ages
  • Fyra svärd
  • Minish-kepsen

Nintendo 64

Emulator: Project64

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (11)

Spel tillgängliga:

  • Ocarina av tien
  • majoras mask

Gamecube/Wii

Emulator: Delfin

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (12)

Spel tillgängliga:

  • Wind Waker
  • Twilight Princess
  • Himmelssvärd

Nintendo DS

Emulator: DeSmuME

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (13)

Spel tillgängliga:

  • Phantom Hourglass
  • Spirit spår

Nintendo 3DS

Emulator: Citra

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (14)

Spel tillgängliga:

  • en länk mellan världar
  • Ocarina of Time 3D (HD Remaster)
  • Majora’s Mask 3D (HD Remaster)

Wii U

Emulator: Till vad

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (15)

Spel tillgängliga:

  • Breath of the Wild
  • The Wind Waker HD (HD Remaster)
  • Twilight Princess HD (HD Remaster)
  • Hyrule Warriors

Hon bytte

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (16)

Emulator: Yuzu eller Ryujinx

Spel tillgängliga:

  • Breath of the Wild
  • Breath of The Wild 2 (väntande datum, bekräftat för Switch)
  • Link’s Awakening (full remake, skärmdump ovan)
  • Hyrule Warriors: Definitive Edition
  • Hyrule Warriors: Age of Calamity

Läs även:Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (17)Hur man spelar PS3-spel på PC med RPCS3

Med ovanstående information, kan du spela The Legend of Zelda på din PC? Vilken emulator föredrar du? Låt oss veta i kommentaren!

Är den här artikeln användbar? Jag nej

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Våra senaste tutorials levereras direkt till ditt konto

Rekommenderad:

  • Hur installerar jag Lrtemplate i Lightroom?
  • Hur tar jag bort ett Gmail-konto från Chrome-listan?
  • Är Windows 8 fortfarande uppdaterat?
  • Hur raderar man linje i Illustrator?
  • Hur gör man en closing drag i Cold War Ps4?

Innehållsförteckning

Hur man spelar The Legend of Zelda på PC (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 6815

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.