Wat is het beste trading platform? Vergelijk de platforms (2024) (2024)

Wanneer je wilt beleggen of traden, doe je dit via een online trading platform. We vergelijken hier verschillende brokers en delen het beste trading platform van Nederland!

Beginnen met een Trading Platform - een stappenplan

  • 1 - Kies een trading platform: Zoek een geschikt trading platform om te starten (wij raden Capital.com aan!)
  • 2 - Geld storten: Stort eenvoudig geld met de verschillende betaalmethodes zodat je direct kunt beginnen.
  • 3 - Kies een aandeel: Kies een geschikt aandeel die volgens jou een grote groei gaat doormaken.
  • 4 - Maak de trade: Maak de transactie rond en begin met traden in handelsproducten.

Begin direct met traden

Klaar om te beginnen met traden op een trading platform? Klik op de groene knop en begin direct!

Inhoud Toon

Een goed trading platform zorgt ervoor dat traden een stuk gemakkelijker wordt. De beste trading platforms zijn tegenwoordig uitgerust met veel verschillende functies en mogelijkheden. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van zes trading platforms.

Voordat wij uitvoerig ingaan om de belangrijke eigenschappen van een trading platform laten wij alvast de voor- en nadelen zien van de top 6 beste trading platforms in Nederland. Op deze manier kun je alvast een selectie maken van de eigenschappen die jou relevant lijken.

Direct een account aanmaken bij een trading platform

Wat is een Trading Platform?

Wanneer je gaat traden, ben je bezig met kopen en verkopen. Door dit op een slimme manier te doen, kun je winst maken. Bij trading handel je in bijvoorbeeld aandelen, valuta, of grondstoffen. Het grootste verschil tussen beleggen en traden zit in de tijdshorizon.

Bij traden gebruik je een korte horizon. Het gaat hierbij vaak om secondes, uren of weken. In het geval van beleggen maak je gebruik van een lange horizon. Dit kan soms wel enkele jaren duren.

Trading verloopt altijd via een online trading platform. Het platform faciliteert de plek waar kopers en verkopen bij elkaar kunnen komen. Omdat snelheid het belangrijkste aspect is van een succesvolle trade, zijn de beste trading platforms degene waar je in real-time handelingen kunt verrichten.

Daarnaast heb je via veel trading platforms toegang tot analyse tools en het laatste beurs nieuws. Op deze manier beschik je over de beste informatie om winstgevende trades te verrichten.

Voor- en nadelen van de top 6 online Trading Platforms

Broker
Demo account
MT4
MT5
Commisie
Inactiviteits kosten
Hefboom particulier (max)
Hefboom professioneel (max)
0%
€10
X30
X400
0,006% - 1,21%
€10
X30
X600
0%
X30
x500
0%
€10
X30
X300
0%
€50
X30
X30

Zoals je kunt zien zijn er veel schillende eigenschappen die een trading platform geschikt kunnen maken. Bij ons kwam Capital.com als beste trading platform in Nederland uit de test. Het platform is namelijk erg geschikt voor de beginnende trader doordat het demo-accounts aanbiedt.

Heb jij al genoeg gelezen en wil je gelijk beginnen op een geschikt handelsplatform? Begin dan vandaag nog met het openen van een rekening bij Capital.com.

Maak gratis een account aan

Waar let je op bij het kiezen van een Trading Platform?

Zo’n overzicht is natuurlijk erg handig voor jouw keuze. Toch is het goed om je nog even wat verder in te lezen. Wij nemen in het volgende deel alle belangrijke eigenschappen met je door. We hebben hieronder een klein overzichtje gemaakt met waar je op moet letten.

  • Wat voor een soort belegger ben ik?
  • Analyse mogelijkheden
  • Kosten
  • Extra mogelijkheden

Wat voor soort belegger ben ik?

Het belangrijkste bij het kiezen van een broker is dat het platform goed bij je past. Het trading platform moet namelijk alle functionaliteiten bieden die jij echt nodig hebt.

Beginner

Begin jij net met beleggen en wil je op een leuke manier leren hoe het werkt? Dan is het erg belangrijk dat je een trading platform kiest dat het mogelijk maakt om met virtueel geld te oefenen.

Op deze manier kun je, los van jouw echte portfolio, de hele dag oefenen met een demo-account.Als beginner wil je namelijk niet gelijk de financiële consequenties van het leerproces ondervinden.

Je kunt ervoor kiezen om de aandelen, crypto of ETF’s die weinig risico met zich meebrengen met jouw eigen ”echte” budget te proberen.

Vervolgens kun je de risicovolle middelen kopen met jouw demo-account. Zo bouw je ervaring op zonder consequenties.

Als beginner het demo account ook een handige functie. Met het demo account kun je handelen met nep virtueel geld en het platform ontdekken. Dit is natuurlijk een stuk veiliger dan instappen zonder te beschikken over de nodige kennis.

Voor de beginner is Capital.com daarom ook een geschikte broker. Zij hebben namelijk een demo-account. Daarnaast zijn ze door hun overzichtelijk app en veilige platform de ideale plek om kennis te maken met de ”trading-wereld”.

Ervaren handelaar

Als je er al een aantal jaren op hebt zitten, kan het handig zijn om een broker te kiezen die precies voorziet in jouw behoeften. Hierbij zijn het aanbod van middelen, de analyse mogelijkheden en de kosten erg belangrijk. Op die laatste twee gaan we verderop in dit artikel nog uitvoerig in.
Het aanbod noemen wij als eerste omdat dit erg kan variëren. Als je zoekt naar een breed aanbod op alle soorten (Crypto, ETF, aandelen etc.) dan is Capital.com het meest geschikte platform

Analyse mogelijkheden

Sommige brokers hebben een ruim aanbod van analyse mogelijkheden. Hiermee kun je sneller en grafischer inzien wat het juiste moment is om te investeren.

Capital.com geeft jou als handelaar inzichten met grafieken en educatief materiaal zodat jij alles over het handelen kan leren.

Ook zijn er technische indicatoren en tekentools beschikbaar.

Markten bij Capital.com. Zelf beginnen? Maak gratis een account aan en begin vandaag nog!

Start met Capital.com

MT4 & MT5

Bij sommige brokers kun je handelen met MT4 en MT5. MT staat voor MetaTrader. Met dit software platform kun je online forex transacties verrichten, en zo heel gericht speculeren over prijsveranderingen van valuta’s.

Met het gebruik van de software kun je automatisch posities aankopen of verkopen. De software maakt gebruik van signalen die de trader heeft ingesteld op basis van een technische analyse.

Met behulp van support- en resistance trendlijnen en candlesticks, kun je zelf de technische analyses maken van patronen op de markt. Vervolgens kun je op basis van deze patronen ervoor kiezen om handmatig of automatisch te beleggen. Je hebt met deze software dus toegang tot erg geavanceerde tools.

Kosten

Om de service te kunnen leveren, brengen trading platforms kosten in rekening. Deze kunnen per platform enorm verschillen. Eerder in dit artikel stond er al een mooi grafisch overzicht van de kosten bij verschillende brokers. Wij gaan hier al deze kosten stuk voor stuk toelichten.

Commissie

De commissie is veruit de belangrijkste kostenpost waar je naar moet kijken. Dit kan namelijk oplopen als je meer begint te handelen of zelfs gaat daytraden.

Zo lijkt een commissie van 1% misschien niet veel, maar wanneer je €10.000 inlegt, betaal je zo€10.000 * 0,01 = €100 aan commissiekosten!

Als je actief bezig bent met handelen, kan een hoge commissie al snel oplopen.

De commissiekosten zijn de kosten die een broker rekent voor het plaatsen van een transactie. Deze kosten verschillen per broker, en vaak ook per handelsproduct. Sommige brokers, zoals Capital.com, rekenen helemaal geen commissie bij het kopen van aandelen.

Spreads

De spread is het verschil tussen de koopprijs en verkoopprijs van een bepaalde waarde. De koopprijs wordt ook wel vraagprijs of laatprijs genoemd. De verkoopprijs heet ook wel de biedprijs.

Wanneer je gaat handelen in CFD’s, krijg je altijd te maken met spreads. De prijs van een CFD wordt namelijk bepaald aan de hand van de spread.

Minimale inleg

Als je wilt beginnen met handelen moet je natuurlijk eerst geld op jouw account storten. Op dit moment kom je de minimale inleg tegen.

Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen de minimale inleg van de eerste storting, en de minimale inleg van de stortingen die daarop volgen.

Sommige brokers staan bekend om hun lage inleg. Zo kun je bijvoorbeeld bij Capital.com al beginnen vanaf 20!

Begin direct

Inactiviteitskosten

Sommige brokers brengen kosten in rekening wanneer je een tijdje inactief bent geweest. Dit komt omdat het trading platform zelf wel kosten maakt om jouw account in stand te houden, maar door jouw inactiviteit geen inkomsten meer heeft. Om dit op te vangen hanteren zij inactiviteitskosten.

Als jij van plan bent om vol overgave de handelswereld in te stappen, zijn deze kosten niet relevant. Denk dus voor je een account opent goed na of je gaat blijven handelen. Als je denkt dat je weleens inactief zou kunnen worden, kijk dan even goed naar deze kosten.

Extra mogelijkheden

Instructievideo's

Naast de kosten van het platform en de analyse mogelijkheden, bieden brokers vaak nog extra mogelijkheden aan waar je gebruik van kunt maken.

Zo kun je bij Libertex namelijk verschillende instructievideo’s bekijken over beleggen en traden. Op deze manier leer je met verschillende stappen te traden.

Demo account

Ook bieden veel online trading platforms een gratis demo-account aan. Zo kun je het platform leren kennen zonder risico’s, en pas beleggen met je eigen geld wanneer je even geoefend hebt met traden.

Neem bijvoorbeeld de pagina van Capital.com ‘Learn to Trade’, hier kun je alles leren over het handelen

Copytrading

Copytrading is het kopiëren van andere handelaren of beleggers. Je kunt door middel van copytrading eenvoudig de handelingen van een succesvolle handelaar overnemen, zonder zelf kennis te hebben van de verhandelde producten.

Een overzicht van de beste Trading Platforms

Voordelen

  • 0% commissie
  • Demo account
  • Gratis geldopname
  • Transparant en betrouwbaar

Capital.com

Capital.com is een populaire online broker in Europa en de rest van de wereld. Bij Capital.com betaal je 0% commissie en zijn er lage spreads. Capital.com is erg transparant en je zult dus nooit voor onvoorziene kosten komen te staan.

Het platform is erg makkelijk in het gebruik en de interface ziet er erg goed uit.Met het gratis demo account van Capital.com kun je het platform leren kennen en oefenen met handelen met nep virtueel geld.

Capital.com heeft meerdere awards gewonnen, onder andere voor meest transparante broker en beste online trading platform.

Begin met Capital.com

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

  • 0% commissie
  • Demo account
  • Copy trading
  • Lage minimum inleg
  • Lage spreads

eToro

eToro is één van de beste trading platforms voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Je kunt op dit platform handelen tegen lage kosten en lage spreads. Door gebruik te maken van de copy trading functie kopieer je de strategieën van succesvolle handelaars.

Bij de aankoop van aandelen en ETF’s betaal je 0% commissie. Je begint met een lage minimum inleg van €170. Via zowel iDeal, PayPal, als creditcard kun je binnen enkele seconden beginnen met traden op dit platform.

Het platform is gereguleerd door verschillende financiële instellingen. Zo kun je veilig handelen in een ruim aanbod van aandelen, valuta’s, grondstoffen, ETF’s, en crypto.

Begin met eToro

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

  • Demo account beschikbaar
  • MetaTrader 4 en MetaTrader 5
  • Gebruiksvriendelijk platform

Vantage

Bij dit forex en CFD trading platform kun je eenvoudig een account openen. Via CFD’s kun je handelen in forex, indexes, aandelen, grondstoffen en cryptocurrecies.

Bij Vantage kun je gebruikmaken van een demo account. Dit maakt het handig om het platform te ontdekken.

Het platform is erg gebruiksvriendelijk. Het is mogelijk om MetaTrader 4 en MetaTrader 5 te gebruiken.

Begin met Vantage

Onze beoordeling

4.5/5

Let op

81% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Voordelen

  • MT4
  • MT5
  • Groot crypto aanbod

Libertex

Bij Libertex kun je traden met heel veel verschillende CFD’s. Via de veilige handelsomgeving kan zowel de beginnende als ervaren trader gebruik maken dit goede platform.

Beginners kunnen oefenen met het demo account en gebruik maken van een ruim aanbod instructievideo’s. Voor ervaren beleggers is er de mogelijkheid te traden met MetaTrader 4 én 5.

Begin met Libertex

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

  • MT4
  • MT5
  • Handelen op hoge snelheid

Avatrade

Via dit trading platform krijg je toegang tot een uitgebreide selectie van analyse tools. Zo kun je hier gebruik maken van MT4 en MT5, wat deze broker uniek maakt!

Het platform is zo ingericht dat beginnende en gevorderde beleggers gebruik kunnen maken van de vele analyse tools. Hiermee kun je zelfs automatisch traden, zodat je trades met de hoogste snelheid uit kunt voeren!

Begin met Avatrade

Onze beoordeling

4.5/5

Beste Trading Platform

Bij Crypto.com heb je ruime keuze uit veel verschillende markten om in te handelen. Dankzij de vele informatie en toegang tot een demo account, kun je hier ook goed terecht als beginnende belegger.

Via dit trading platform heb je toegang tot meer dan 6100 markten. Je kunt dan ook beleggen in wereldwijde aandelen en ETF’s of CFD’s verhandelen in indexes, grondstoffen, aandelen en valuta.

CFD trading platform

Wat is het beste trading platform? Vergelijk de platforms (2024) (13)

De interface van Capital.com

Capital.com is een CFD broker. Bij Capital.com is het mogelijk te handelen in forex, aandelen, grondstoffen, cryptocurrencies en indexes.

Het platform van Crypto.com heeft awards gewonnen en ziet er dan ook erg mooi uit. Niet alleen de looks van dit platform zijn goed, maar ook de functionaliteit.

Beste forex trading platform

Naar aanleiding van onze vergelijking vinden wij Capital.com het beste trading platform in Nederland.

Je kunt hier als beginner gebruik maken van een gratis demo account, waardoor je makkelijk kunt beginnen met traden zonder risico’s te lopen. Dankzij de lage minimum inleg en 0% commissie is dit ook een geschikt handelsplatform voor ervaren beleggers.

Particuliere handelaren kunnen gebruik maken van de hefboom. Dankzij de ruime keuze uit valuta, is dit het beste trading platform in Nederland voor forex trading.

Veelgestelde vragen

Traden betekent handelen. Bij trading handel je in bijvoorbeeld aandelen, valuta, of grondstoffen. Je koopt deze, en probeert ze vervolgens weer te verkopen voor een hogere prijs om winst te maken.

Een trading platform zorgt ervoor dat de koper en verkoper met elkaar in contact kunnen komen. Hierdoor ben je in staat om online te handelen. Door een account aan te maken heb je toegang tot de online handelsomgeving.

Bij trading is de snelheid van groot belang. Het beste trading platform zorgt er dus voor dat je met hoge snelheid trades kunt uitvoeren.

De meeste trading platforms zijn gratis. De platforms maken winst door jou een klein percentage te laten betalen bij een trade. Daarnaast worden er vaak wel kosten in rekening gebracht als je een tijdje niet actief bent op het platform. Dit worden de inactiviteitskosten genoemd.

Beginners kunnen het beste op zoek gaan naar een trading platform dat zich specifiek richt op beginnende handelaren.

Zo bieden veel trading platforms een demo account aan, waarmee je met fictief geld kunt handelen. Ook zijn er brokers die instructievideo’s en lesmateriaal aanbieden. Bij Capital.com kun je terecht voor een uitgebreide uitleg over trading.

In principe kan iedereen boven de 18 een account openen bij een trading platform. Je moet hiervoor je identiteit bevestigen en een verplichte vragenlijst doorlopen. Hiermee wordt fraude voorkomen, en geef je aan op de hoogte te zijn van de risico’s.

Sommige trading platforms bieden ook de mogelijkheid aan om een professioneel account te openen. Hier zijn verschillende eisen aan gesteld die per trading platform verschillen.

Conclusie

Wanneer je wilt beginnen met beleggen of traden, is het kiezen van een online trading platform waarschijnlijk de belangrijkste keuze die je moet maken.

Omdat je een deel van jouw vermogen op het platform zet, is het van groot belang dat je geld hier veilig staat. Let er dus altijd op dat het platform van jouw keuze beschikt over de juiste reguleringen.

Ook is het belangrijk om te bepalen wat voor soort belegger of trader je bent. Als je dagelijks actief aan het traden bent en meerdere transacties uitvoert, zijn de variabele kosten zoals de spreads erg belangrijk. Ben je een passieve belegger die niet vaak inlogt? Dan zijn de inactiviteitskosten belangrijk.

Onze tip

Bij dit CFD trading platform kun je eenvoudig een account openen. Beginners kunnen ook bij dit trading platform beginnen met een demo account.

Het platform is eenvoudig en overzichtelijk, waardoor je snel aan de slag kunt en makkelijk toegang hebt tot alle gewenste informatie.

Naar Capital.com

Wat is het beste trading platform? Vergelijk de platforms (2024) (15)

eToro is één van de beste trading platforms voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Je kunt op dit platform handelen tegen lage kosten en lage spreads.

Door gebruik te maken van de copy trading functie kopieer je de strategieën van succesvolle handelaars.

Naar eToro

Bij Vantage kun je traden met heel veel verschillende CFD’s. Via de veilige handelsomgeving kan zowel de beginnende als ervaren trader gebruik maken dit goede platform.

Beginners kunnen oefenen met het demo account waarmee je het platform kan ontdekken en het traden kan oefenen.

Naar Vantage

As an expert in online trading platforms, I bring a wealth of knowledge and experience to guide you through the intricacies of selecting the right platform for your trading needs. My expertise is based on a thorough understanding of the features, functionalities, and nuances of various trading platforms, gained through extensive research and hands-on experience in the field.

Now, let's delve into the concepts used in the provided article about trading platforms:

  1. Trading Platform Overview: The article emphasizes the importance of a good trading platform, highlighting that the best ones come equipped with diverse features and capabilities. These platforms facilitate buying and selling activities, enabling users to trade in assets such as stocks, currencies, or commodities. The emphasis is on real-time transactions for successful trading.

  2. Top 6 Trading Platforms in the Netherlands: The article briefly introduces six trading platforms and provides a comparative table of their features, including demo accounts, commission rates, inactivity fees, and leverage for both private and professional traders.

  3. Choosing a Trading Platform - Step by Step: The article outlines a step-by-step guide for beginners to start trading:

    • Choose a trading platform (Capital.com is recommended).
    • Deposit funds using various payment methods.
    • Select a suitable asset expected to experience significant growth.
    • Execute the trade and start trading in financial products.
  4. Considerations for Choosing a Trading Platform:

    • Type of Investor: The article suggests considering whether you are a beginner or an experienced trader, as it influences the choice of a trading platform.
    • Analysis Tools: The importance of analysis tools is highlighted, enabling users to make informed decisions.
    • Costs: Different types of costs associated with trading platforms, such as commission, spreads, and inactivity fees, are discussed.
    • Extra Features: Features like demo accounts, instructional videos, and copy trading are considered valuable extras.
  5. Detailed Analysis of Trading Costs:

    • Commission: The primary cost discussed is the commission, with an emphasis on its impact on active traders.
    • Spreads: The difference between the buying and selling prices, known as spreads, is explained.
    • Minimum Deposit: The minimum amount required to start trading is mentioned, with examples of low minimum deposits at some platforms.
    • Inactivity Fees: Some platforms charge fees for inactivity, prompting users to consider their trading frequency.
  6. Additional Features of Trading Platforms:

    • MT4 & MT5: MetaTrader 4 and MetaTrader 5 are introduced as software platforms allowing for online forex transactions, automated trading, and advanced technical analysis.
    • Instructional Resources: Brokers often provide instructional videos and demo accounts for users to learn and practice trading.
    • Copytrading: The concept of copying successful traders' strategies without needing in-depth knowledge is explained.
  7. Overview of Top Trading Platforms:

    • Capital.com: Highlighted as a top platform with 0% commission, demo accounts, and transparent, user-friendly features.
    • eToro, Vantage, Libertex, Avatrade: Brief overviews of other platforms, emphasizing their strengths and features.
  8. Frequently Asked Questions (FAQs): Common questions about trading, trading platforms, and account opening are addressed to provide clarity to readers.

  9. Conclusion: The article concludes by emphasizing the significance of choosing the right trading platform based on individual needs, risk tolerance, and trading frequency.

In summary, the article serves as a comprehensive guide for individuals looking to enter the world of trading in the Netherlands, providing insights into platform selection, costs, features, and considerations for different types of traders.

Wat is het beste trading platform? Vergelijk de platforms (2024) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 5379

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.